Loading....

Monitorim 24/7!!!

Kamerat e mbikqyrjes janë një aspekt thelbësor i sigurisë për bizneset dhe për çdo insitucion tjeter. Ne mund të kemi gjithçka në monitorim 24/24. Mjafton një smartphone dhe një sistem i mirë survejimi.

Me kaq shumë lloje të sistemeve të sigurisë në treg, zgjedhja e duhur për t’iu përshtatur nevojave të monitorimit të sigurisë së biznesit është një sfidë. Çdo sistem kamerash survejimi biznesi, vjen me karakteristikat e veta dhe funksionalitetet për të plotësuar kërkesat e veçanta. Në varësi të nevojave tuaja të sigurisë, RATECH ju ofron disa opsione për të zgjedhur sistemin e duhur.

Më tej, ne do të diskutojmë veçoritë më të rëndësishme të kamerave të survejimit të biznesit.

Cilat lloje të kamerave janë më efektive për biznesin tuaj? Cilat veçori duhet të shikojmë përpara se të zgjedhim?

• Rezolucioni i lartë

Shumica e pronarëve të bizneseve investojnë në kamerat dhe sistemet e sigurisë në mënyrë që të monitorojnë sigurinë e biznesit të tyre. Në fund të fundit, statistikat kanë treguar se instalimi i sistemeve të sigurisë mund të reduktojë krimet e lidhura me biznesin deri në 50%.
Por jo të gjitha kamerat janë krijuar të barabarta. Disa kamera të sigurisë vijnë me rezolucione 1080p, 1440p dhe madje 4K.
“P” qëndron për “pixels” – sa më shumë piksele të ketë kamera, aq më i detajuar është imazhi që prodhon survejimi. Kamerat me rezolucion më të ulët do të prodhojnë imazhe të paqarta, ndërsa ato me të paktën 1080p e më lart do të kapin imazhe të qarta.

Nëse jeni duke blerë një sistem të ri kamerash të sigurisë ose dëshironi të përmirësoni nga një sistem analog, ju duhet t’i kushtoni vëmendje zgjedhjes së produkteve.
Investimi në kamerat me rezolucion më të lartë siguron që të shihni të gjitha detajet përkatëse kur shqyrtoni regjistrimet e sigurisë, siç janë fytyrat, detajet, lëvizjet, target, etj.

 • Sensorët e lëvizjes

Të ruash biznesin në çdo pjesë nuk është e lehtë. Disa zona me trafik të shpeshtë janë problematike, të tilla si:

 • magazinat,
 • shkallët e emergjencës,
 • rrugicat,
 • parkingjet,
 • zonat pranë gardhit rrethues,
 • etj…

Nëse këto janë fushat që dëshironi të monitoroni dhe të ruani, sensorët e lëvizjes janë një veçori e domosdoshme që sistemi duhet të ketë.

 

Blerja e kamerave të vëzhgimit me sensorë lëvizjeje do të thotë që kamerat regjistrojnë kur vërehen lëvizje në fusha të përcaktuara për mbikqyrjen. Ky funksion është i përshtatshëm për instalime të brendshme dhe të jashtme dhe ju lejon të përfitoni siguri absolute për biznesin tuaj.

 • IR

Vizioni Infrared

Një tjetër tipar kyç në sistemet e kamerave të survejimit të biznesit është vizioni infrared natën. Duke pasur parasysh se shumica e krimeve që lidhen me biznesin ndodhin gjatë natës, është me vend të investosh në kamerat e sigurisë që ofrojnë shikueshmëri me rreze të gjatë natën, kështu mund të merrni detajet që ju nevojiten në rast të një incidenti.

Nëse akoma keni dyshime apo nuk dini çfarë ju përshtatet më mirë Ju Mirëpresim në RATECH – Edhe Siguri! Edhe Garanci!

[email protected]

+355 67 20 20 224

Spoti

ratech promo

RATECH shpk është një kompani që ofron një gamë të gjerë shërbimesh në fushën e sistemeve të sigurisë dhe telekomunikacionit. Sistemet e projektuara nga emrat më në zë, kanë përparësi në funksionimin e duhur të zbatimeve, sepse karakteristikat dhe specifikat teknike ofrojnë funksione shumë më të moderuara se sistemet e tjera të ngjashme të ofruara në Shqipëri. Kështu, të vendsour drejt cilësisë maksimale, RATECH projekton dhe zbaton: Sistem Vëzhgimi; Akses Kontroll; Sistem Alarmi; Video Citofoni; Telefoni; Sistem Parkimi; Sistem Audio; Ndërtim Rrjeti; Internet.

Butonat e Emergjencës

Butonat e panikut mund të shtohen në sistemet e sigurisë për të rritur sigurinë.Për shembull, këto butona alarmi mund të integrohen në një sistem sigurie siç janë sistemet e kamerave të survejimit, sistemet e Paging, sistemet e kontrollit dhe aksesit në derë. Vendosja e butonave të panikut në zonat strategjike mund të ndihmojë në sigurimin e reagimit të shpejtë ndaj emergjencave.
Urgjencat ndodhin pa paralajmërim. Mund të jetë një problem shëndetësor, një situatë aktive revolte, ose një sulm kriminal. Butoni i panikut siguron njoftim të menjëhershëm të urgjencës.

Shumë rrjeta të bashkëngjitura të rrjetit të survejimit kanë lidhje Input/ Output. Butoni mund të lidhet me hyrjen I / O për të siguruar një sinjal për software e menaxhimit të videos. Alarmi shfaqet në tastierë të personit të sigurisë, së bashku me videon nga një aparat aty pranë.
Sapo personi i sigurisë të njoftohet për emergjencën, ata mund të përcaktojnë mënyrën më të mirë të veprimit. Sistemi i kamerave të survejimit siguron informacionin që duhet për të marrë një vendim.
Është e rëndësishme të përdorësh softwerin e menaxhimit të videos, që përfshin aftësinë për të njoftuar personin e sigurisë. Për shembull, software “WAVE” dhe software “Ocularis” kanë zgjedhje që përcaktojnë se çfarë ndodh kur zbulohet një kamer I/O. Software “Ocularis” shfaq video dhe bën një tingull alarmi që njofton personin e gjendjes së alarmit.

Buton paniku shtuar në Video Citofoni

Një buton mund të lidhet me një Video Citofoni, për të siguruar një përgjigje të kontrolluar për një situatë. Për shembull, një ndërfaqe në zyrën e një administratori mund të përdoret për të njoftuar sigurinë e një ngjarje armiqësore. Personi i sigurisë mund të dëgjojë bisedën në zyrën e administratorit. Audioja mund të regjistrohet dhe të sigurojë informacionin e nevojshëm për të reaguar drejt situatës.

Përfundim

Butonat e panikut integrohen me sistemet e sigurisë dhe mbikqyrjes të lidhura me rrjetin. Këto butona paniku shtojnë sigurinë tuaj dhe sigurinë duke siguruar njoftim të menjëhershëm të emergjencave. Ato mund të shtohen në kamera IP, intercom IP dhe sisteme paging, dhe sisteme të kontrollit të aksesit në derë. Butoni i panikut mobile ofron siguri më të madhe personale në vendin tuaj të punës ose jashtë këtij ambjenti.

Profili Kompanisë “RATECH”

RATECH shpk është një kompani që ofron një gamë të gjerë shërbimesh në fushën e sistemeve të sigurisë dhe telekomunikacionit. Eksperienca 11 vjeçare në treg ka konfirmuar rëndësinë e karakteristikës kryesore që udhëheq këtë kompani: CILËSIA.

Investimet e “RATECH” përfshijnë të gjithë elementët përbërës në detaje:

 • Stafi i kualifikuar
 • Partnerët më të njohur global
 • Risi në pajisjet dhe mjetet e montimit dhe mirëmbajtjes

Pika kyçe e burimeve njerëzore të kompanisë janë trajnimet teknologjike dhe organizimi efiçent i pozicioneve. Secili departament përmbush detyrat në përputhje me të gjithë kërkesat e proçedurave të mbarëvajtjes së punës. Mbështetur në ta, kryhen të gjitha funksionet e shërbimit të kompanisë.

RATECH sh.pk ka zhvilluar, dokumentuar dhe implementuar Sistemin e Menaxhimit të Cilësisë në përputhje të standardeve ISO 9001 : 2008. Stafi në nivel menaxherial ka krijuar dhe zbatuar një sistem të dokumentuar, me anë të së cilit synon përmirësimin e vazhdueshëm.

Proçeset e nevojshme për Sistemin e Menaxhimit të Cilësisë janë identifikuar, në të njëjtën kohë janë  përcaktuar format e ndërveprimit të tyre. Kontrollimi i metodave dhe kritereve janë përcaktuar dhe aprovuar për të kontrolluar proçeset në mënyrë efektive.

Shërbimet e RATECH:

Sistemet e projektuara nga emrat më në zë, kanë përparësi në funksionimin e duhur të zbatimeve, sepse karakteristikat dhe specifikat teknike ofrojnë funksione shumë më të moderuara se sistemet e tjera të ngjashme të ofruara në Shqipëri. Kështu, të vendsour drejt cilësisë maksimale, RATECH projekton dhe zbaton:

 • Sisteme Survejimi
 • Sisteme Alarmi Zjarri dhe Vjedhjeje
 • Sistem Kontrolli Hyrje-Dalje
 • Video Citofoni
 • Sistem Parkimi
 • Sisteme Audio
 • Shërbime IT, etj…

Çertifikime

Filozofia jonë është e thjeshtë. Ne dëgjojmë klientët tanë dhe pastaj ofrojmë këshilla të paanshme të ndershme e profesionale. Kjo na lejon të jemi shumë selektiv në markat dhe produktet që zgjedhim.

Ne nuk ndjekim trendet e industrisë, por më tepër kujdesemi për t’i vendosur ato.

Ne punojmë me produkte që janë testuar në terren dhe përfshijnë garanci nga prodhuesi.

Gjithashtu, paralajmërojmë klientët tanë të jenë të vetëdijshëm për produktet e importuara që nuk kanë garanci nga prodhuesi i tyre.

Investojmë vazhdimisht në trajnimet e stafit dhe sjelljen e teknologjisë më të re.

Rritja Ekonomike

Çdo projekt trajtohet dhe vlerësohet me të gjitha veçoritë për të ofruar një ambient komod, teknlologjik dhe të sigurt për klientin. Shërbimi ynë është totalisht i personalizuar dhe përmbush çdo kërkesë specifike të kërkuar nga porositësi.

Gjithçka e propozuar nga RATECH kalon faza të mirëmenduara brenda stafit teknik, testohet dhe më pas zbatohet për të sjellë sistemin më të shpejtë dhe funksional.

Suporti teknik dhe mirëmbajtja e ofruar pas mbylljes së shërbimit, janë dy elementë që na pozicionojnë lider në tregun e sigurisë.

Edhe Siguri! Edhe Garanci!

RATECH 😉

Përtej Video Survejimit

Partneri kryesor i “RATECH” mban emrin “DAHUA”. Shtëpia e tyre është burim inovaconi në teknologjinë e “Sistemeve të Survejimit”. Së fundmi na prezantojnë HDCVI 4.0 IoT.

HDCVI 4.0 IoT me anë të videos tregon temperaturën, lagështinë dhe informacione të tjera.
“Internet of Things”, është koncepti i lidhjes së disa pajisjeve bashkë. Kjo infrastructurë bazohet në teknologjinë HDCVI. Ofron një ekosistem lidhjeje konvencionale të HD-over-Coaxial dhe Audios me sensorë informacioni si temperature, lagështia dhe alarme nga pajisjet e alarmit wireless. Kështu përdoruesit janë në dijeni të rreziqeve të mundshme me pamje vizive. Kjo u lejon siguri më të lartë në shumë dimensione të individëve dhe pronës.

Kamera e Temperaturës dhe Lagështisë (Dahua –> HAC-LC1220T-TH)

Specifikime:

 • MundësonVideo me informacion në kohë reale
 • Sensor ndaj ndryshimeve të menjëhershme të mjedisit – Lajmëron në rast rreziku
 • Detektim preçiz të monitorimit të temperatures dhe lagështisë.

Kamera e Lëvizjeve (DAHUA –> HAC-LC1200SL-W)

Specifikime:

 • Akses deri në 32 pajisje alarmi wireless (përfshirë detektor tymi, kontakt dyersh, etj)
 • Ruan pamje vizuale të alarmeve
 • Largësia e integruar e pajisjeve është 100m duke lejuar monitorim të sipërfaqeve të mëdha.

 

 

Kamera MotionEye (DAHUA –> HAC-ME2802B/1400B/1200B-PIR)

Specifikime:

 

 • Detektor lëvizjesh & PIR të kombinuar me video për të mundësuar verifikime vizuale për hyrjet e palejuara
 • Konsumim hapësire të vogël pasi ruan regjistrime të shenjuara.

 

 

Regjistruesi HDCVI-IoT (XVR7000-4K/4KL-X)

Ky sistem është i projektuar dhe përshtatur nga partneri ynë “Dahua Technology” për të përmbushur një survejim plotësisht inteligjent në magazina, bizneset e vogla dhe të mesme, agrikulturë, etj.

Si të rrisim sigurinë e biznesit?

Tomi dhe historia e tij…
Ne jetën e vërtetë, askush nuk dëshiron te jetë pjesë e dramës duke u parë si dikush tjetër përveç vetes. Problemi i keqkuptimit nuk është vetëm humbje kohe, kompromentim dinjiteti, por në shumicën e rasteve edhe rrezik jete, nëse personat e duhur të rrezikshëm nuk janë korrekt të identifikuar në kohë.
Fatmirësisht, teknologjia e njohjes së fytyrës ka avancuar dhe zgjidhja e sigurisë bazuar në këtë teknologji është përhapur në gjithë botën. Teknologjia DAHUA, një prodhues lider i zgjidhjeve në industrinë globale të mbikqyrjes, është veçanërisht i mire në këtë fushë e shumë të tjera. Si edhe është vërtetuar nga të dhënat ndërkombëtare, përfshirë gjurmimin e objekteve, zhvillimi I objektit të dedektimit KITI 2D 2012, Standarti i Rrjedhjes (Flow Benchmark), Detyra e Sfidës së Skenës së Rastësishme dhe Sfida e Imazhit të Krijuar.

Diagrama e akritekturës së produktit – Zgjidhja e njohjes së fytyrës DAHUA

Është e nevojshme për tu shpjeguar në disa rregulla bazike mënyra se si punon “Njohja e Fytyrës” për të parë si produktet dhe zgjedhjet e Teknologjisë DAHUA janë aplikuar në shumë skena të ndryshme të jetës së përditshme. Të dhënat e rëndësishme janë të parëndësishme nëse siguria dhe eficenca e njohjes së fytyrës nuk është përmirsuar në nivelin e duhur. Detektimi i fytyrës, pavarsisht nga fotografimi në çast ose nga video, nuk kërkon vetëm një cilësi të lartë kamere, por më e rëndësishmja, një algoritëm “Al Smart” i cili përmirson imazhin e kapur në kënde të ndryshme ose të paqartë në lëvizje. Përkthen pjesët e fytyrës në modele dixhitale të cilat mund të kontrollohen në databazë. I gjithë proçesi, nga të bërit fotot deri në krahasim, zgjat rreth 300ms.
Supozojmë se ndodhet një Tom, një menaxher i nivelit të mesëm në të 30-tat. Le të ndjekim Tomin përgjatë një dite dhe të shikojmë sesi Detektimi i Fytyrës së teknologjisë perfekte DAHUA luan një rol në jetën e tij private.

Tomi dhe Akses Kontrolli

Tomi nxiton për në kompaninë e tij në zyrën në katin e 30-të, midis pengesave në një holl midis derës kryesore dhe ashensorit. Këtu ka radhë të gjatë përpara pajisjeve të akses kontrollit. Tomi kontrollon në xhepin e tij dhe fatkeqësisht karta e tij e aksesit nuk ndodhej aty.
Por Tomi nuk duhet të shqetësohet sepse ndërtesa sapo kishte përditësuar sisitemin e sigurisë DAHUA me detektimin e fytyrës, e cila i tejkalon mangësitë e mënyrave tradicionale të kartave ose skanimit të gjurmëve të gishtave (me eficencë të ulët dhe siguri të papërshtatshme).
Krahasuar me një kartë, në dukje është me më pak gjasa për dikë të humb/zëvendësoj/marri hua një fytyrë. Dhe nuk rrezikon nëse dikujt nuk i punon gjurma e gishtave.

Këtu shpjegohet sesi zgjidhja e detektimit të fytyrës DAHUA. Kamerat e fuqishme të pajisura me “Learning Al”, detektojnë fytyrën, dixhitalizojnë karakteristikat dhe i krahasojnë ato në një databazë (zgjat më pak se një sekondë). E bukura e zgjidhjes është se kompanisë nuk i nevojitet të prodhojë një kartë ose importojë gjurmët e gishtit për punëtorët e rinj, por thjesht shkarkon fotot në databazë (përmban deri në 10,000 fytyra).

Përveç zyrave, kjo zgjidhje mund të aplikohet në çdo vend si përshembull : doganat, shkollat, komunitetet rezidenciale etj.

Tomi në “White List”

Tom hyri në një bankë. Në emër të kompanisë së tij, Tomi kishte disa biznese serioze për të diskutuar me bankën, e cila në këtë orë, ishte e mbushur me njerëz. Përpara se Tom të fillonte të shqetësohej për kohën që do të shpenzonte duke pritur, ai dëgjoi t’i thirrej mbiemri dhe u drejtua për nga dhoma VIP.
Tani, si arriti banka të bëjë këtë? Jo nga një burim njerëzore sigurisht. Asnjë nëpunës nuk mund të mbaj mend çdo fytyrë apo biznes të veçantë pa bërë ndonjë gabim. Kjo është arsyeja pse zgjidhja e njohjes së fytyrës është thelbësore për biznesin. Zbulimi i menjëhershëm i një fytyre VIP mund të krahasohet lehtësisht me “Listën e Bardhë” në databazë. Nuk ka vonesa apo keq-identifikim.
Kjo nuk pështatet vetëm për bankat, por edhe hotelet, spitalet e kazinotë do të përfitojnë nga kjo zgjidhje që siguron respektin e duhur të konsumatorëve të jashtëzakonshëm.

Tomi i paautorizuar

Tomi shkoi në bankën qendore për të parën herë në jetën e tij. Ai ishte i lumtur që ishte besuar nga kompania për një mision kaq të rëndësishëm. Ai eci shpejt dhe shkoi përpara shoqëruesit. Por, para se të ngrinte dorën për të prekur derën, u shkaktua një sirenë paralajmëruese. Shoqëruesi, me një buzëqeshje qetësuese, vendosi dorën mbi shpatullën e Tomit dhe i shpjegoi të gjithë situatën.
Asnjë personel i paautorizuar, qoftë Tom apo Jerry, nuk mund të ndërhyjë në zonat e ndjeshme të pajisura me zgjidhjen e njohjes së fytyrës Dahua. Fytyra e kapur dhe e optimizuar automatikisht nga kamera do të vendoset në krahasim në kohë reale me fytyrat e autorizuara në databazë dhe përqindja e ulët e ngjashmërisë, nga një pikëpamje matematike e pastër, menjëherë do të shkaktonte alarmin.
Fushat e tjera të kufizuara të aksesit si laboratorët dhe arkivat do të gëzojnë gjithashtu mbrojtje më të mirë me zgjidhjen e njohjes së fytyrës.

Tomi dhe “Black List”

Pas një dite të gjatë pune, Tomi shkoi për të parë një ndeshje futbolli me një mik. Ndeshja filloi përpara se ata të hynin në stadium dhe sepse ata panë një futbollist jo të famshëm i cili u refuzua dhe u nxor jashtë nga hyrja. Tomi, i cili kishte qënë përgjatë shumë aventurave gjatë ditës, e kuptoi se cfarë ndodhi. Dhe miku i Tomit, i cili është një punonjës i “DAHUA”, i dha shansin ti shpjegojë sesi njohja e fytyrës informon sigurimin për tja dalë me çdo person i cili ndodhet në listën e zezë.
Sigurisht kjo zgjidhje mund të aplikohet në fusha të tjera si: aeroporte, stacione treni ose me fjalë të tjera në gjithë menaxhimin e qytetit.

Pra, kjo ishte një ditë në jetën e Tomit, e cila ishte e pajisur me një rastësi dramatike, por krejtësisht reale në çdo skenë. Këta shembuj ishin larg nga shterimi i të gjitha aplikacioneve të mundshme të zgjidhjes së njohjes së fytyrës Dahua që aktivizon plotësisht të dhënat e mbledhura dhe në këtë mënyrë gjeneron shumë aplikacione krijuese në aspektin e sigurisë dhe biznesit, duke rezultuar në një shoqëri më të sigurtë dhe një jetë më inteligjente siç ka qenë gjithmonë e parashikuar nga “DAHUA TECHNOLOGY”.

Back To Top